1397/08/03 18:12
لزوم استفاده از بسته بندی در نگه داری ماهی
ماهی قزل آلا یکی از غذاهایی است که مصرف آن رو به افزایش است، ماهی قزل آلا دارای ویژگی هایی همچون طعم مطبوع، پاک کردن آسان، ضایعات کم، و قیمت مناسب می باشد، همچنین به دلیل پرورشی بودن در تمام طول سال در دسترس است، لذا از بازارپسندی مناسبی برخوردار می باشد.
مزایای بسته بندی ماهی:
یکی از مناسب ترین روش ها برای نگه داری ماهی بسته بندی می باشد. بسته بندی محافظی است که سلامت کالای محتوی خود را از مرحله برداشت تا مرحله مصرف حفظ می کند. هدف از بسته بندی افزایش مدت نگه داری محصول و حفظ کامل آن از خطرات درونی و بیرونی و اکسید شدن آن تا زمان مصرف است. کاهش سرعت از دست دادن رطوبت و حفظ تازگی آن و کاهش اکسایش چربی های ماهی از دیگر اهداف بسته بندی می باشد.
انواع بسته بندی های مختلف برای ماهی وجود دارد اما در ایران تنها از سه روش استرچ فیلم، بسته بندی خلا و اسکین پک استفاده می شود.
روش استرچ فیلم
یک فیلم پلاستیکی با قابلیت کشسانی بالاست که اطراف محصول پیچیده می شود که از مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره نمود: بهره وری نیروی انسانی، قیمت تمام شده پایین، نگه داری مناسب از محصولات، کارایی قابل توجه، قابلیت تغییر در اندازه های مختلف، ظرفیت نگه داری عالی، همچنین این بسته بندی به محصول نمی چسبد و آسیبی به آن وارد نمی کند و هزینه ها را کاهش می دهد.
بسته بندی خلا
بسته بندی در شرایظ خلا شامل حذف هوای داخل بسته و کاهش فضای خالی بالای محصول تا حد امکان است. این نوع از بسته بندی اکسیژن جو را کاهش می دهد، رشد باکتری های هوازی یا قارچ ها را محدود و مانع تبخیر ترکیبات فرار می شود. همچنین برای غلات ها ، مغز ها، گوشت، پنیر، ماهی دودی، قهوه و سیب زمینی سرخ کرده هم به کار می رود.
روش اسکین پک
یک نوع بسته بندی است که محصول روی یک تکه مقوا قرار داده شده است و یک صفحه ی نازک از جنس پلاستیک روی محصول و مقوا قرار می کیرد. مقوای چاپ شده معمولا یک پوشش مقاوم به حرارت دارد. فیلم پلاستیکی توسط حرارت نرم شده و روی محصول با کارت پوشیده می شود. در انواع محصولات غذایی مانند محصولات تازه فرآوری شده گوشت، پنیر، مرغ و ماهی و غذاهای آماده کاربرد دارد.
بسته بندی قزل آلا
با انتخاب روش های مناسب بسته بندی می توان افزایش بهره وری ، کاهش ضایعات دور ریز و در نهایت تسهیل هرچه بیشتر خرید و فروش قزل آلا را انتظار داشت
ماهی قزل آلا یکی از غذاهایی است که مصرف آن رو به افزایش است، ماهی قزل آلا دارای ویژگی هایی همچون طعم مطبوع، پاک کردن آسان، ضایعات کم، و قیمت مناسب می باشد، همچنین به دلیل پرورشی بودن در تمام طول سال در دسترس است، لذا از بازارپسندی مناسبی برخوردار می باشد.
مزایای بسته بندی ماهی:
یکی از مناسب ترین روش ها برای نگه داری ماهی بسته بندی می باشد. بسته بندی محافظی است که سلامت کالای محتوی خود را از مرحله برداشت تا مرحله مصرف حفظ می کند. هدف از بسته بندی افزایش مدت نگه داری محصول و حفظ کامل آن از خطرات درونی و بیرونی و اکسید شدن آن تا زمان مصرف است. کاهش سرعت از دست دادن رطوبت و حفظ تازگی آن و کاهش اکسایش چربی های ماهی از دیگر اهداف بسته بندی می باشد.
انواع بسته بندی های مختلف برای ماهی وجود دارد اما در ایران تنها از سه روش استرچ فیلم، بسته بندی خلا و اسکین پک استفاده می شود.
روش استرچ فیلم
یک فیلم پلاستیکی با قابلیت کشسانی بالاست که اطراف محصول پیچیده می شود که از مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره نمود: بهره وری نیروی انسانی، قیمت تمام شده پایین، نگه داری مناسب از محصولات، کارایی قابل توجه، قابلیت تغییر در اندازه های مختلف، ظرفیت نگه داری عالی، همچنین این بسته بندی به محصول نمی چسبد و آسیبی به آن وارد نمی کند و هزینه ها را کاهش می دهد.
بسته بندی خلا
بسته بندی در شرایظ خلا شامل حذف هوای داخل بسته و کاهش فضای خالی بالای محصول تا حد امکان است. این نوع از بسته بندی اکسیژن جو را کاهش می دهد، رشد باکتری های هوازی یا قارچ ها را محدود و مانع تبخیر ترکیبات فرار می شود. همچنین برای غلات ها ، مغز ها، گوشت، پنیر، ماهی دودی، قهوه و سیب زمینی سرخ کرده هم به کار می رود.
روش اسکین پک
یک نوع بسته بندی است که محصول روی یک تکه مقوا قرار داده شده است و یک صفحه ی نازک از جنس پلاستیک روی محصول و مقوا قرار می کیرد. مقوای چاپ شده معمولا یک پوشش مقاوم به حرارت دارد. فیلم پلاستیکی توسط حرارت نرم شده و روی محصول با کارت پوشیده می شود. در انواع محصولات غذایی مانند محصولات تازه فرآوری شده گوشت، پنیر، مرغ و ماهی و غذاهای آماده کاربرد دارد.
بسته بندی قزل آلا
با انتخاب روش های مناسب بسته بندی می توان افزایش بهره وری ، کاهش ضایعات دور ریز و در نهایت تسهیل هرچه بیشتر خرید و فروش قزل آلا را انتظار داشت